neděle 24. května 2015

Michael Bond: Medvídek Paddington (1 CD mp3) (účinkuje Tomáš Juřička) CD Cover


Medvídek Paddington je pro anglické děti asi něco jako pro české Milerův Krteček. Neobyčejně půvabné a vtipné vyprávění o osiřelém medvědu z nejtemnějšího Peru, kterého se ujmou v Londýně manželé Fouskovi, nenechá nikoho chladným. Kam totiž přijde tento zdánlivě obyčejný chlupáč, začnou se dít neobyčejné věci...

Pro děti od 4 let. Audiokniha vychází ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta.

Michael Bond (1926)

Britský spisovatel, kterého proslavila série dětských knih o Medvídku Paddingtonovi. První z nich spatřila světlo světa v roce 1958, kdy pracoval jako kameraman televize BBC, o deset let později se začal psaní věnovat na plný úvazek. Knížek s Paddingtonovými příběhy se dosud prodalo na 35 milionů výtisků ve více než čtyřiceti jazycích. Medvídek dal své jméno popovým skupinám, koňským dostihům, divadelním hrám i televizním seriálům. V roce 1997 obdržel Michael Bond britskou cenu OBE za dětskou literaturu. V roce 2007 obdržel čestný doktorát na univerzitě v Readingu. Medvídek sám má bronzovou sochu na Paddingtonském nádraží, po němž je pojmenován, a blízko nějž žije jeho autor.

Tomáš Juřička (1960)

Český herec a dabér vystudoval Státní konzervatoř v Praze. Po ukončení studií byl v letech 1981–1994 členem souboru Divadla Jiřího Wolkera v Praze. Na televizních obrazovkách vystoupil v několika seriálech, mimo jiné Malý pitaval z velkého města, Dynastie Nováků, Rodáci, Pojišťovna štěstí nebo Sanitka, kde ztvárnil postavu Jaroslava Jandery. Jeho stěžejní doménou se však stal dabing. Podílel se na desítkách filmů a seriálů, včetně seriálu Star Trek. V roce 2010 obdržel za své výkony v dabingu Cenu Františka Filipovského.

Nezkrácená verze na 1 mp3 CD | Celková délka 2 h 44 min

Nahrávka vznikla podle knihy Michaela Bonda Medvídek Paddington vydané nakladatelstvím Mladá fronta v roce 2010. Copyright © Michael Bond 1958. Z anglického originálu A Bear called Paddington přeložily Dominika a Lucie Křesťanová. Translation © Dominika Křesťanová a Lucie Křesťanová, 2010. Čte Tomáš Juřička. Illustrations © Peggy Fortnum. Design obalu pro CD Martin Urbánek. Odpovědná redaktorka Karolina Srncová. Nahrávku vytvořilo Občanské sdružení Mluvící kniha v roce 2013. Remastering Tympanum, s. r. o. Vydala Mladá fronta a. s. a Tympanum, s.r.o., v listopadu 2014. | www.mf.cz | www.tympanum.cz.

Autor: Michael Bond
Čte: Tomáš Juřička
Stopáž: 1 mp3-CD | 2 h 44 min
Verze: Nezkrácená
Datum vydání: 24.11.2014

VELKÝ COVER:

Žádné komentáře:

Okomentovat