sobota 2. května 2015

Jaroslav Rudiš: Nátodní třída (účinkují Hynek Čermák, Kristýna Frejová) CD Cover



Klub osamělých rváčů. Hlavní hrdina, přezdívaný Vandam, vypráví příběh svých životních soubojů s městem, nedávnou minulostí a rodinnými démony. Drsná a zároveň melancholická novela ze sídliště, kde lidé a domy vzdorují přírodě i neodvratnému zániku. Nový Rudiš zasáhne posluchače přímo na solar. Inspirováno skutečnými událostmi.

„Vždycky může vyhrát jen jeden. Takhle a ne jinak funguje svět. A když zkusíš někoho zmlátit, tak pochopíš, jak to funguje a nebudeš mít už potřebu dál pátrat a tápat. Někoho poučíš o životě a sám budeš taky poučenej.“
Nejnovější próza spisovatele, dramatika a scénáristy Jaroslava Rudiše Národní třída osloví své čtenáře také jako audiokniha. Drsná a zároveň melancholická novela vyprávěná svérázným protagonistou s přezdívkou Vandam vtáhne posluchače do světa chlapíka, který přece „není žádnej nácek“, ale jehož poučení o životě v sobě nese mnohé temné podtóny. Představitel klubu osamělých rváčů ze sídliště, kde lidé a domy vzdorují přírodě i neodvratnému zániku, bojuje své malé i velké bitvy s městem, nedávnou minulostí a rodinnými démony.

Jaroslav Rudiš. Audiokniha. Hudba Hudba Honza Horáček. Zvuk Lukáš Chyška (Ateliéry Barrandov). Technická spolupráce Pavel Krch.Režie Michal Bureš.

Osoby a obsazení: Vandam (Hynek Čermák) a Lucka (Kristýna Frejová).

Natočeno 2013. Vydal Martin Pilař – One Hot Book v září 2013 (1 CD mp3, celkem 2 h. 50 min.).

Rozhlasová premiéra 1. dílu 17. 11. 2014 (ČRo 3 Vltava, 0:05 h.; 167 min.).

Žádné komentáře:

Okomentovat