neděle 3. května 2015

Barbara Gordon: Tančím tak rychle, jak dokážu (5 CD) (čte Simona Postlerová) MP3 CD Cover



Tančím tak rychle, jak dokážu - audiokniha obsahuje dramatický příběh Barbary Gordonové, který je naplněný city a myšlenkovými pochody hlavní hrdinky. Vypráví Simona Postlerová, která přidává dílu na síle přesvědčivostí a jemnou intimitou podání.

Autobiografická zpověď úspěšné emancipované ženy, scenáristky a režisérky newyorské televize, která mobilizovala všechny síly své osobnosti, aby dokázala žít bez návykových medikamentů. Odhodlání k takovému boji však spolu s dalšími okolnostmi způsobilo, že se psychicky zhroutila a musela projít martyriem při opětovné snaze začít žít nový život. Příběh je tak výpovědí o bolestech a úzkostech, které v dnešním světě mohou postihnout každého z nás, ale zároveň dává naději, že s nimi můžeme bojovat a zvítězit nad nimi.

Barbara Gordon pracuje jako scénáristka a režisérka newyorské televize. Za své filmy získala třikrát cenu Emmy. Je autorkou několika románů (Defects of the Heart, Jennifer Fever, Older Men, Younger Women), přispívá také do časopisů.

V posledních letech zahájila svoji přednáškovou činnost pro ženské organizace, univerzity i města po celých Spojených státech. Na základě svých osobních zkušeností přednáší především o tom, jak je možné překonat různé životní okolnosti a "začít znovu". Její lekce, založené na směsi zkušeností, humoru a inspirace, si získaly velkou oblibu.

Knihu Tančím tak rychle, jak dokážu psala jako součást své terapie po návratu z psychiatrické léčebny. Přestože tento příběh vznikl už v roce 1979, jeho obsah je nadčasový a dnešní čtenáře i posluchače bezesporu osloví. Kniha se také stala námětem pro filmové zpracování.

Obsah: 1. Nejmilejší čas mého života, 2. Neděle, neděle, 3. Od nynějška každý den, 4. Rozpad, 5. Rozpad – pokračování, 6. Longview, 7. Sama v létě, 8. Sama v létě – pokračování, 9. Gordonová – Severní šestka, 10. Přijatelné příměří, 11. Konce a nové začátky, 12. Jim, 13. Narozeniny, 14. Vánoce, 15. Domů, 16. Šťastné věci.

Barbara Gordon. Překlad Jitka Beránková. Hudba Honza Ponocný. Zvuk Jiří Suchánek a Ladislav Reich. Grafický design Kateřina Tvrdá. Scénář a režie Jindřiška Nováková.

Čte Simona Postlerová.

Natočeno 2011. Vydalo Audiostory v roce 2011 (5 CD; CD 1: 1:16:49, CD 2: 1:16:12, CD 3: 1:16:46, CD 4: 1:07:35, CD 5: 1:16:11).

Žádné komentáře:

Okomentovat