úterý 12. května 2015

Alois Jirásek: Staré pověsti české (účinkují Dana Medřická, Ladislav Boháč, Luděk Munzar, Petr Haničinec, Radovan Lukavský a další) CD Cover



Pojďte a poslyšte pověsti dávných časů. Poslyšte o našem praotci, o předcích, jak přišli do končin naší vlasti a usadili se po Labi i po Vltavě i po jiných řekách této země.
Slyšte i co více dochovalo se z temnoty věků, co zůstalo z báječných vypravování přešlých pokolení, jež klaněla se bohům v šeru starých hájů a jež obětovala studánkám v tichých ouvalech, jezerům i řekám i svatému, živému ohni...

Tracklist:

1. O Bruncvíkovi
2. O Karlu IV.
3. O Krokovi a jeho dcerách
4. O Libuši
5. O praotci Čechovi
6. O Přemyslovi
7. O staré Praze. A), O mistru Hanušovi
8. O staré Praze. B), O golemovi
9. O Václavu IV. a lazebnici Zuzaně
10. O Žižkovi

Alois Jirásek. Scénář dr. Jiří Kutina. Hudba Vlastimil Pinkas, Rejchovo dechové kvinteto a soubor sólistů řídí autor. Režie Jarmila Bezděková.

Osoby a obsazení: praotec Čech (Ladislav Boháč), Krok (Luděk Munzar), Chrudoš (Petr Haničinec), kněžna Libuše (Blanka Bohdanová), vladyka (Václav Vydra II.), Přemysl (Luděk Munzar), Bruncvík (Alfréd Strejček), Karel IV. (Martin Růžek), astronom (Radovan Lukavský), stavitel (Alfréd Strejček), Zuzana (Consuela Morávková), Jan Žižka (Jiří Němeček), Václav IV. (Václav Vydra II.), vyprávěči (Dana Medřická, Consuela Morávková, Luděk Munzar a Alfréd Strejček).

Natočeno 20. 9. – 12. 10. 1973. Z repertoáru Lyry Pragensis.

Vydáno 1975 (Supraphon, MONO 068 0408 R; rychlost 16 ot./min.!)
Nové vydání 2001 (Supraphon CD, 72:10 min.).

ZADNÍ STRANA OBALU:

 

Žádné komentáře:

Okomentovat