čtvrtek 2. dubna 2015

Howard Phillips Lovecraft: Věc na prahu (čtou Miroslav Táborský, Martin Myšička) CD Cover

 
Nemohu sice popřít, že jsem prohnal svému nejlepšímu příteli hlavou šest kulek, ale přesto doufám, že touto výpovědí dokážu, že nejsem vrah… Mrazivý příběh šílenství, věrného přátelství a věcí sahajících za horizont lidského vědomí. Druhá audiokniha věnovaná velikánovi hororového žánru H. P. Lovecraftovi je napínavou dramatizací v režii Aleše Vrzáka. CD opět doplňují kresby Nikoly Čulíka a elektroakustická hudba Ladislava Železného.

Howard Phillips Lovecraft (1890-1937) je považován za jednoho z průkopníků moderního hororu. Byl přímým následovníkem Edgara Allana Poea, ve svém díle se však posouval dále do oblasti science fiction, což pramenilo i z jeho soukromého života samotářského a nesmírně erudovaného vědce.

Nejvýznamnějším motivem v jeho celoživotním díle je narušení nám známého trojrozměrného světa a jeho zákonů a bezmoc osamělého lidského jedince vůči bezedné moci vesmíru nebo neviditelných světů. Lovecraftova tvorba je nesena v duchu tísnivého kosmického, indiferentismu, který poukazuje na to, že realita je pouze křehká, iluzivní skořápka, dělící lidské vnímání od bezútěšné a děsivé existence v chladném, lhostejném vesmíru. Odhalení, která hrdinové děl učiní, vedou často k tragickému sestupu v šílenství…

Tracklist:

1. Věc na prahu (kapitola 1.) 8:02
2. Věc na prahu (kapitola 2.) 7:40
3. Věc na prahu (kapitola 3.) 7:57
4. Věc na prahu (kapitola 4.) 17:00
5. Věc na prahu (kapitola 5.) 13:06
6. Věc na prahu (kapitola 6.) 9:33
7. Věc na prahu (kapitola 7.) 14:47

Howard Phillips Lovecraft. Klasický hororový příběh. Překlad Zdeněk Lyčka. Hudba Ladislav Železný. Zvuk, střih a mastering Ladislav Železný. Design Nikola Klímová. Kresby Nikola Čulík. Odpovědná redaktorka Karolina Srncová. Režie Aleš Vrzák.

Účinkují Miroslav Táborský a Martin Myšička.

Nahráno ve studiu Bystrouška v roce 2014. Vydalo vydavatelství Audioberg v dubnu 2014 (1 CD, 78 min.).

VELKÝ COVER:



ZADNÍ STRANA OBALU:

Žádné komentáře:

Okomentovat