úterý 21. dubna 2015

Robert Louis Stevenson: Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (2 CD) (účinkují Eduard Cupák, Ilja Racek, Otakar Brousek I., Petr Nárožný, Vladimír Brabec, Milan Stehlík) CD Cover



Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda je hororový příběh o dvou protikladných tvářích lidského charakteru ztělesněných dobrým doktorem Jekyllem a zlým panem Hydem. Pohledný Dr. Jekyll, vynikající vědec uznávaný celou vědeckou komunitou, vyvine prostředek, který způsobí převrat v lidské přirozenosti a oddělí zločinecké sklony. Vyzkouší ho sám na sobě a díky této látce prodělá děsivou proměnu. Úplně se vymyká konvencím a zákonům společnosti a jeho morálka se změní – v nelítostného a zkaženého zloducha pana Hydea. Následuje napínavý a strašlivý souboj dvou rozdílných osobností, které zápasí o duši jednoho muže.
 
Tracklist:

CD 1
01 Podivný dům a ještě podivnější majitel
02 Závěť doktora Jekylla a otřesný čin pana Hyda
03 Jekyll se uzavírá do samoty
 
CD 2
04 Záhada Jekyllovy pracovny
05 Svědectví o děsivém pokusu
06 Kdo je doktor Jekyll a pan Hyde

Robert Louis Stevenson. Překlad Jarmila Fastrová. Připravil Ivan Halas. Hudební spolupráce Petr Mandel. Režie Ivan Chrz.

Osoby a obsazení: vypravěč (Eduard Cupák), Jekyll a Hyde (Ilja Racek), Enfield (Otakar Brousek I.), advokát Utterson (Petr Nárožný), Lanyon (Vladimír Brabec) a sluha Poole (Milan Stehlík).

Natočeno 1994. Vydal Radioservis v září 2008 (2 CD; CD: CR0419-2 – EAN 8590236041129, 144 min.).

Žádné komentáře:

Okomentovat