čtvrtek 2. dubna 2015

Howard Phillips Lovecraft: Barva z kosmu (čte Igor Bareš) CD Cover


 
Klasický hororový příběh H. P. Lovecrafta je poctou velikánovi tohoto literárního žánru a ideálním dárkem pro všechny milovníky hororu a napětí. Audiokniha obsahuje nejznámější Lovecraftovu sci-fi povídku doplněnou elektroakustickou hudbou Ladislava Železného. Nechte se unést do mrazivých scenérií a fantaskních snových světů!
 
Ve vesmíru strašidelného příběhu přesunul H. P. Lovecraft zdroj hrůzy z člověka a jeho malého světa do temných neprobádaných propastí mezihvězdného prostoru…

Howard Phillips Lovecraft (1890-1937) je považován za jednoho z průkopníků moderního hororu. Byl přímým následovníkem Edgara Allana Poea, ve svém díle se však posouval dále do oblasti science fiction, což pramenilo i z jeho soukromého života samotářského a nesmírně erudovaného vědce.

Nejvýznamnějším motivem v jeho celoživotním díle je narušení nám známého trojrozměrného světa a jeho zákonů a bezmoc osamělého lidského jedince vůči bezedné moci vesmíru nebo neviditelných světů. Lovecraftova tvorba je nesena v duchu tísnivého kosmického, indiferentismu, který poukazuje na to, že realita je pouze křehká, iluzivní skořápka, dělící lidské vnímání od bezútěšné a děsivé existence v chladném, lhostejném vesmíru. Odhalení, která hrdinové děl učiní, vedou často k tragickému sestupu v šílenství…

Lovecraftovy povídky Barva z kosmu a Věc na prahu však nejsou jen ideálním dárkem pro všechny milovníky hororu a napětí. Posluchači si mohou vychutnat i autorův smysl pro humor a jemnou ironii, které vyniknou v podání hlavních interpretů – Miroslava Táborského, Igora Bareše a Martina Myšičky. Projekt v režii Aleše Vrzáka bude doplněn elektroakustickou hudbou Ladislava Železného.

Howard Phillips Lovecraft. Klasický hororový příběh. Přeložil František Jungwirth. Zvuk, střih a mastering Ladislav Železný. Hudba Ladislav Železný. Design Nikola Klímová. Odpovědná redaktorka Karolina Srncová. Režie Aleš Vrzák.

Účinkuje Igor Bareš.

Nahráno ve studiu Bystrouška v roce 2014. Vydalo vydavatelství Audioberg v Praze v dubnu 2014 (1 CD, 78 min.).
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat