sobota 4. dubna 2015

Antony Rupert Jay, Jonathan Lynn: Jistě, pane ministře (čte Richard Honzovič) CD Cover


 
Výsledky voleb jsou tady! Jim Hacker, nově zvolený ministr pro administrativní záležitosti se snaží najít cestu byrokratickým hlavolamem britského impéria v 80. letech minulého století. Na „pomoc“ mu přichází stálý tajemník ministerstva Sir Humphrey Appleby, dokonalý příklad vysoce postaveného státního úředníka. Trojici doplňuje Hackerův osobní tajemník Bernard Wooley, který je střídavě loajální k oběma zmiňovaným. Televize BBC natočila podle románu úspěšný, kritikou i diváky ceněný komediální seriál.

Na úspěšný humoristický román navazují další díly Jistě, pane ministře 2 a Jistě, pane premiére.
 
Antony Rupert Jay (*1930)

Spisovatel, hlasatel a spoluautor britských komedií Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére 1 a 2. Je také tvůrcem dokumentárních filmů o královské rodině, za které dostal vyznamenání a byl jmenován Komandérem Královského řádu Viktoriina. Po vojenské službě se připojil k BBC, kde se mj. zasloužil o vznik věhlasného publicistického pořadu Tonight.

Jonathan Lynn (*1943)

Spisovatel, herec, scénárista, režisér. Narodil se v Anglii a studoval práva v Cambridgi, kde se začal věnovat divadlu. Po absolvování začal psát scénáře pro televizi a v některých seriálech si dokonce zahrál (Doktor v domě). Největší slávu mu přinesl komediální seriál Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére 1 a 2, za které získal s kolegou Sirem Anthonym Rupertem Jayem mnoho ocenění. Jako režisér se prosadil ve filmech Můj bratranec Vinny a Můj soused zabiják.
 
Richard Honzovič (1934 - 2005)

Je považován za jednoho z nejznámějších hlasatelů, moderátorů a dabérů. Už jako malý chtěl pracovat v médiích a tak po maturitě v roce 1952 nastoupil do Československého rozhlasu. Chvíli poté působil i jako hlasatel zpráv v Československé televizi. Jelikož se v roce 1986 podílel na protiokupačním vysílání, nesměl na obrazovku a byl propuštěn. Pracoval pro Krátký film Praha a namlouval komentáře Československého filmového týdeníku a mnoha technických a přírodopisných dokumentů. Uváděl pořad Objektiv, jeho hlas se objevil ve Filmopolisu a České sodě. V soutěži TýTý dvakrát obsadil třetí místo.
 
Humoristický román | Nezkrácená verze | 1 mp3 CD | 11 h 39 min

Nahrávka vznikla podle knihy Jonathana Lynna a Antonyho Ruperta Jaye Jistě, pane ministře, vydané nakladatelstvím Aurora v roce 2002 | Z anglického originálu The Complete Yes Minister, vydaného nakladatelstvím BBC Books v Londýně v roce 2001, přeložil Jan Klíma | Nahrávku vyrobila Knihovna a tiskárna pro nevidomé Karla Emanuela Macana v roce 2005 | Grafika Ondřej Fučík | Design obalu Ondřej Fučík | Odpovědný redaktor Tomáš Výchopeň | Vydalo Tympanum s.r.o. v červnu 2013.

Autor: Antony Rupert Jay,Jonathan Lynn
Čte: Richard Honzovič
Stopáž: 1 mp3 CD | 11 h 39 min
Verze: Nezkrácená
Datum vydání: 21.6.2013

Žádné komentáře:

Okomentovat