sobota 4. dubna 2015

Antony Rupert Jay, Jonathan Lynn: Jistě, pane ministře 2 (čte Richard Honzovič) CD Cover

V druhé části satirického románu z prostředí vysoké politiky sledujeme Hackerovo nikdy nekončící drama směřující až k dobytí premiérského postu. Jim Hacker opět bojuje proti byrokracii a snižování přezaměstnanosti ve státní správě. Mezi ním a realitou ovšem neochvějně stojí dva jeho nejbližší spolupracovníci, kterým leží na srdci především snaha nedovolit panu ministrovi přílišné zásahy do zaběhnutého systému.
 
Tajemství vznešeného umění vrcholné byrokracie konečně odhalena!

Humoristický román navazuje na úspěšný první díl Jistě, pane ministře, k dostání je již i další pokračování Jistě, pane premiére.
 
Antony Rupert Jay (1930)

Spisovatel, hlasatel a spoluautor britských komedií Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére 1 a 2. Je také tvůrcem dokumentárních filmů o královské rodině, za které dostal vyznamenání a byl jmenován Komandérem Královského řádu Viktoriina. Po vojenské službě se připojil k BBC, kde se mj. zasloužil o vznik věhlasného publicistického pořadu Tonight.

Jonathan Lynn (1943)

Spisovatel, herec, scénárista, režisér. Narodil se v Anglii a studoval práva v Cambridgi, kde se začal věnovat divadlu. Po absolvování začal psát scénáře pro televizi a v některých seriálech si dokonce zahrál (Doktor v domě). Největší slávu mu přinesl komediální seriál Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére 1 a 2, za které získal s kolegou Sirem Anthonym Rupertem Jayem mnoho ocenění. Jako režisér se prosadil ve filmech Můj bratranec Vinny a Můj soused zabiják.
 
Richard Honzovič (1934–2005)

Je považován za jednoho z nejznámějších hlasatelů, moderátorů a dabérů. Už jako malý chtěl pracovat v médiích a tak po maturitě v roce 1952 nastoupil do Československého rozhlasu. Chvíli poté působil i jako hlasatel zpráv v Československé televizi. Jelikož se v roce 1968 podílel na protiokupačním vysílání, nesměl na obrazovku a byl propuštěn. Pracoval pro Krátký film Praha a namlouval komentáře Československého filmového týdeníku a mnoha technických a přírodopisných dokumentů. Uváděl pořad Objektiv, jeho hlas se objevil ve Filmopolisu a České sodě. V soutěži TýTý dvakrát obsadil třetí místo.
 
Humoristický román | Nezkrácená verze | 1 mp3 CD | 12 h 9 min

Nahrávka vznikla podle knihy Jonathana Lynna a Antonyho Ruperta Jaye Jistě, pane ministře 2, vydané nakladatelstvím Aurora v roce 2003 | Copyright © 1981 by Antony Jay Productions Ltd & Ally Pally Productions Ltd | Z anglického originálu The Complete Yes Minister, vydaného nakladatelstvím BBC Books v Londýně v roce 2001, přeložil Jan Klíma | Translation © Jan Klíma, 2001 | Nahrávku vyrobila Knihovna a tiskárna pro nevidomé Karla Emanuela Macana v roce 2005 | Foto autorů © Andrew Crowley | Design obalu Ondřej Fučík | Odpovědný redaktor Martin Urbánek | Vydalo Tympanum s.r.o., v únoru 2014.

Autor: Antony Rupert Jay,Jonathan Lynn
Čte: Richard Honzovič
Stopáž: 1 mp3 CD | 12 h 9 min
Verze: Nezkrácená
Datum vydání: 26.2.2014

Žádné komentáře:

Okomentovat