čtvrtek 12. března 2015

Irena Dousková: Hrdý Budžes (2 CD) (učinkuje Barbora Hrzánová) CD Cover



„Knižní bestseller a divadelní hra oceněná Thálií nyní na CD a MC!Podle bestselleru Ireny Douskové Hrdý Budžes vzniklo divadelní představení, ve kterém vytvořila herečka Barbora Hrzánová svou životní roli. Získala za ni v letošním roce Cenu Thalie.

Záznam četby z této populární knihy vychází na tomto CD. Jde o vyprávěné desetileté holčičky Helenky, prožívající své dětství na počátku sedmdesátých let na malém městě. Počátky normalizace považuje děvčátko za samozřejmou součást svého života. Popis dobových událostí slovníkem a očima dítěte je současně humorný i přesný v zachycení atmosféry minulých let. Dětské starosti a radosti školačky jsou prokládány směšnými i tragickými problémy dospělých z rodinného a přátelského okruhu děvčátka. Barbora Hrzánová vypráví jakoby ústy malé Helenky příběhy z knihy tak neodolatelně, že na její divadelní vystoupení jsou lístky měsíce dopředu vyprodané. Proto jsme zachytili její výkon na CD, abychom uspokojili všechny ty, kterým se nepodařilo toto divadelní představení Hrdého Budžese navštívit.“

Tracklist:
 
Jak byla Olinka mrtvá
Jak byl Pepíček v pekle
Jak mě málem sežrali vlci
Jak jsme vyhrabali partyzána
Jak začalo to spiknutí
Jak Berenčičová vyskočila z okna
Jak mě zradila Kačenka
Jak si paní ňujorková vykloubila ruku
Jak to všechno dobře dopadlo

Irena Dousková. Hudba Jaromír Vomáčka, Wolfgang Amadeus Mozart, Bedřich Smetana, Albert Louis Hammond, Jan Seidel, Jiří Šlitr, Benny Andersson a Jakub Jan Ryba. Texty písní Jaromír Vomáčka, Mike Hazlewood, František Ringo Čech. Zpěv Jaromír Vomáčka, Miluše Voborníková, Waldemar Matuška, Jiří Grossmann a Jiří Suchý. Režie Jan Fuchs.

Čte Barbora Hrzánová.

Vydal Supraphon v roce 2004 (2 CD, SU 5605-2 832, 2 MC, SU 5605-4 832, 1:55:25).

Žádné komentáře:

Okomentovat