čtvrtek 26. března 2015

Betty MacDonaldová: Co život dal a vzal (čtou Martina Hudečková, Taťjana Medvecká, Vilma Cibulková) CD Cover



Četba na pokračování Českého rozhlasu.
 
Info ČR:

Od 10. ledna vysíláme četbu "Co život dal a vzal"

Číst budeme z knihy oblíbené americké autorky Betty MacDonaldové. Ať už autorku potkává cokoliv, nikdy nepropadá beznadějně do sebelítosti. Vždy žije s vírou a nadějí, že vše dobře skončí. Nevzdává se a dokáže překonat všechny překážky. Četbu vysíláme od 10. ledna každý všední den ve 22:05 hodin.
 
Omlouváme se ale nemáme autorská práva pro vystavení četby na našich internetových stránkách. Musíte tedy poslouchat on-line.

Betty MacDonald (*26. března 1908, Boulder, Colorado, USA; † 7. února 1958, Seattle, Washington, USA)

Její otec byl důlním inženýrem, proto se rodina často stěhovala.

Betty MacDonaldová byla z početné rodiny, měla ještě čtyři sestry a bratra. O svých sourozencích také často píše ve svých knihách. Také její starší sestra Mary Bardová napsala několik románů ze života.

Betty byla dvakrát vdaná, z prvního manželství měla dvě dcery. Napsala čtyři veselé romány pro dospělé a čtyři knížky pro děti. Její kniha Vejce a já si získala srdce čtenářů hned po prvním vydání v roce 1945. Dva roky nato vyšla česky a od té doby se každé další vydání setkává s mimořádným zájmem a přízní.

MacDonaldová čerpá náměty pro svá díla výhradně z vlastního života. Přivádí k životu nesčetné množství lidí, s nimiž se setkala třeba jen krátce, nebo ať už její osudy ovlinili významněji.

Ať už Betty MacDonaldovou potkává cokoliv, nikdy nepropadá beznadějně do sebelítosti. Vždy žije s vírou a nadějí, že vše dobře skončí. Právě pro tuto schopnost přenášet svou nezdolnou víru v člověka, který se nevzdává a dokáže překonat všechny překážky, sklidila MacDonaldová tak nevídaný úspěch, který trvá až do dnešní doby.

Žádné komentáře:

Okomentovat