úterý 29. září 2015

Petr Stančík: Mlýn na mumie aneb převratné odhalení komisaře Durmana (1 CD MP3) (účinkují Ivan Řezáč, Zdeněk Maryška) CD Cover


Audioverze románu oceněného cenou Magnesia Litera 2015 v kategorii próza.

Komisař Durman je sympatický poživačný prasák. V této staropražské detektivce sice vyšetřuje sérii bizarních vražd, hodně času však věnuje ženským vnadám, dobré krmi či zrzavému moku.

Zažijete s ním honičku na střechách zteřelého židovského ghetta, navštívíte nejstarší pražský bordel, s císařem Maxmiliánem si odskočíte do Mexika a v proslulém pouličním hotelu Kandelábr si pochutnáte na nadívaném jehněčím srdíčku. Pod starosvětsky klimbavým hávem se však skrývá i symbolický počátek. Zatímco se rozorávají mohyly, parní mlýny melou kosti starých bojovníků na spodium pro cukrovary. A ten bílý prášek je již drogou naší doby.

Petr Stančík (1968)

Dříve známý jako Odillo Stradický ze Strdic, od roku 2007 publikuje pod svým občanským jménem. Vydal mimo jiné knihy básní Černý revolver týdne (2004) a Virgonaut (2010), prózy Admirál čaje (1996), Fosfen (2001) a Pérák (2008), pro děti interaktivní pohádkový thriller Mrkev ho vcucla pod zem (2013). V poslední době se věnuje dějinám středověkého bratrstva Obruče a kladiva.

Ivan Řezáč (1955)

Narodil se v Plzni v rodině středoškolského profesora. Po studiích herectví na pražské DAMU (1979) své první angažmá získal v Divadle F. X. Šaldy v Liberci a v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. V letech 1987–1995 byl členem činohry Národního divadla v Praze, kde vynikl interpretací rozporuplných a psychologicky složitých postav v domácím i světovém repertoáru (Král Lear, Nebezpečné vztahy, Král Jindřich IV., Zlý jelen, Smrt obchodního cestujícího, Divoká kachna). V roce 2002 stál u zrodu Švandova divadla a zde působí dodnes. Vynikl zde v představeních Den matky, Tartuffe, Sen noci svatojánskénebo Žebrácká opera. V roce 2006 obdržel Cenu Thálie za za postavu Arnulfa v představení Škola ženy (za stejnou roli byl nominován také na Cenu Alfréda Radoka). Pro Tympanum ztvárnil roli novináře Duvala v rozhlasové hře Arsène Lupin kontra Sherlock Holmes.

Nezkrácená verze | 1 mp3 CD

Nahrávka vznikla podle knihy Petra Stančíka Mlýn na mumie vydané nakladatelstvím Druhé město v roce 2014. | Čtou Zdeněk Maryška a Ivan Řezáč. Režie Dimitrij Dudík. Zvuk Radek Veselý. Hudba použita z CD Voices of Tranquility – Gregorian Choir of Grimbergen Abbey, vydaného nakadatelstvím Reader's Digest. Design obalu Martin Urbánek. Odpovědná redaktorka Karolina Srncová. | Vydalo Tympanum s. r. o. 2015.

Autor: Petr Stančík
Čte: Ivan Řezáč, Zdeněk Maryška
Režie: Dimitrij Dudík
Stopáž: 1 mp3 CD
Verze: Nezkrácená
Datum vydání: 5.11.2015

VELKÝ COVER:

 

Žádné komentáře:

Okomentovat