úterý 29. září 2015

Agatha Christie: Čtyři podezřelí: Edice slečna Marplová (1 CD) (účinkuje Jana Hermachová) CD Cover


Čtyři lidé: tajemník, neteř, zahradník a stará hospodyně. Čtyři podezřelí, a jeden krutý zločin, který zůstal nepotrestán. Břemeno neodbytného podezření s sebou životem vleče každý z nich. Podaří se slečně Marplové po letech případ rozlousknout a usvědčit vraha?

Audiokniha je třetím dílem detektivní série, v níž vystupuje slečna Jane Marplová. Příběhy nejslavnějšího detektiva v sukních, který se zrodil roku 1928, si čtenáři oblíbili pro starosvětský půvab a zvláštní pohodu, která je paradoxně obestírá. Drobná stařenka s břitkým jazykem, která je k detektivní praxi vyzbrojená především obrovskou životní zkušeností, znalostí lidí i toho, jak to na světě chodí, patří k tomu nejosobitějšímu, čím Christie do světové detektivky přispěla. V maloměstském prostředí, prosáklém konvencemi a přibližnými polopravdami, se cítí jako ryba ve vodě, zároveň se však těmito konvencemi nedá nikdy opříst a otupit. Pravdu dokáže uvidět i za sedmerým závojem.

Agatha Christie (1890 - 1976)

Královna detektivky, světově proslulá spisovatelka všech dob. Publikovala celkem přes 80 románů a divadelních her. Patřičné pozornosti se jejímu dílu dostalo v roce 1926, kdy vyšel detektivní román Vražda Rogera Ackroyda. Nejznámější postavy vystupující opakovaně v jejích knihách jsou slečna Marplová a Hercule Poirot. Většina spisovatelčina díla byla zfilmována, některá i vícekrát. Tympanum dosud vydalo její audioknihy Vražda Rogera Ackroyda, Schůzka se smrtí, Vraždy podle abecedy, Deset malých černoušků, Vražda v postranní ulici, Záhada španělské truhly, Druhý gong, Černý vzadu a sérii čtyř audioknih se slečnou Marplovou.

Jana Hermachová (1943)

Po studiích na DAMU a prvních angažmá v Mladé Boleslavi a v Českých Budějovicích nastoupila do Městských divadlech Pražských, na jejichž scénách působila až do roku 2010. Výjimkou bylo mezidobí let 1972–1990, kdy jí bylo z politických důvodů bráněno v činnosti. Mezi nezapomenutelné role Jany Hermachové náleží divadelní inscenace Dámská jízda,Ideální manžel, Cikánský baron, Zámek a další. Zhostila se také celé řady filmových rolí a objevila se v populárním seriálu Ordinace v růžové zahradě. Nyní se věnuje zejména dabingu. Pro Tympanum načetla audioknihy Greenshawova Kratochvíle, Vražda krejčovským metrem, Čtyři podezřelí, Vyprávění slečny Marplové a Pejsek vypravuje.

Nezkrácená verze | 1 audio CD

Nahrávka vznikla podle povídky Agathy Christie Čtyři podezřelí vydané v povídkové sbírceMuž v mlze nakladatelstvím Odeon v roce 1977. | The Four Suspects © 1932, Agatha Christie Limited, a Chorion company. All rights reserved. | Z anglického originálu The Four Suspects přeložil Jan Zábrana. | Translation © Jan Zábrana, 1977. Translation entitled Čtyři podezřelí © 1977, Agatha Christie Limited, a Chorion company. All rights reserved. | Čte Jana Hermachová. Zvuk Roman Cejnar. Hudba Kryštof Marek. Design obalu Ondřej Fučík. Odpovědná redaktorka Karolina Srncová. | Vydalo Tympanum s. r. o. v září 2015.

Tracklist:
Část první
Část druhá
Část třetí
Část čtvrtá

Autor: Agatha Christie
Čte: Jana Hermachová
Stopáž: 1 CD
Verze: Nezkrácená
Datum vydání: 21.9.2015

Žádné komentáře:

Okomentovat