pondělí 28. září 2015

Jeffery Deaver: Sběratel kostí (1 CD MP3) (účinkuje Jan Vondráček) CD Cover



Legendární kriminální thriller Jefferyho Deavera

Vraha, co se nedá chytit, odhalí jedině detektiv, který se nemůže hýbat.
Newyorské bezpečnostní složky jsou v pohotovosti kvůli konferenci OSN, situaci však zkomplikuje nález těla bizarně zavražděného muže. Pod tlakem okolností požádá policie o pomoc bývalého detektiva Lincolna Rhyma, jenž je po úrazu však ochrnutý a upoutaný na lůžko. Aby se mohl pustit po stopě zabijáka, který své umučené oběti pohřbívá typicky morbidním způsobem a záměrně zanechává drobné stopy, spojí se s mladou pochůzkářkou Amélií, která se tak stává jeho „rukama a nohama“. Jak přibývá mrtvých těl, vynořují se z nově zjištěných informací obrysy dávných hrůz.

„První případ Lincolna Rhyma je malý klenot, vyvolávající maximální napětí. Deaver neplýtvá slovy; kniha je stručná, ale především sevřená. Je jako dobře připravený sportovec: vše je naladěné na optimální výkon, aniž by to sklouzávalo k samoúčelnosti. Sběratel kostí je tak i léta po svém napsání jedním z nejlepších thrillerů, na jaké můžete v narazit.“

Jeffery Deaver (*1950)

Americký spisovatel napsal svou první prózu už v jedenácti letech, byť šlo o román jen o dvou kapitolách. Zkoušel také uspět v country hudbě, hrál a zpíval po klubech v San Francisku i v Chicagu. Během studií žurnalistiky na Univerzitě v Missouri publikoval v několika časopisech a toužil po postu soudního zpravodaje prestižních listů Wall Street Journal či New York Times.Vystudoval též práva a poté se věnoval firemní advokacii na Wall Street. Od roku 1990 jej naplno zaměstnává pouze psaní knih. Je autorem více než třiceti románů a několika povídkových sbírek. Proslavila jej zejména série s originální postavou kvadruplegického detektiva Lincolna Rhyma, jejíž první díl byl v roce 1999 zfilmován, přičemž hlavní protagonisty ztvárnili Denzel Washington a Angelina Jolie.

Jan Vondráček (*1966)

V dětství chodil do dramatického kroužku, ale k divadlu se dostal až během vojny po gymnáziu (účinkoval v Armádním uměleckém souboru). Následovalo studium na katedře alternativního a loutkového divadla DAMU, odchod s celým ročníkem do nově vzniklého Dejvického divadla, účast na mnoha festivalech, řada ocenění a vstup do souboru Divadla v Dlouhé, jehož členem je dodnes. Díky seriálu Mentalista, v němž dabuje hlavní postavu Patricka Jana, je známý i jeho hlas (Cena Františka Filipovského 2010), daboval ale velké množství dalších filmů, seriálů či televizních upoutávek. Filmoví a televizní diváci jej mohli zaznamenat ve filmech Pokoj v duši(2009), Lidice (2011), Příběh kmotra (2013) nebo v seriálech České století (2013), Život a doba soudce A. K. (2014) či Vraždy v kruhu (2015).

Trackllist:

Sběratel kostí 1
Sběratel kostí 2
Sběratel kostí 3
Sběratel kostí 4
Sběratel kostí 5
Sběratel kostí 6
Sběratel kostí 7
Sběratel kostí 8
Sběratel kostí 9
Sběratel kostí 10
Sběratel kostí 11
Sběratel kostí 12
Sběratel kostí 13
Sběratel kostí 14
Sběratel kostí 15
Sběratel kostí 16
Sběratel kostí 17
Sběratel kostí 18
Sběratel kostí 19
Sběratel kostí 20
Sběratel kostí 21
Sběratel kostí 22
Sběratel kostí 23
Sběratel kostí 24
Sběratel kostí 25
Sběratel kostí 26
Sběratel kostí 27
Sběratel kostí 28
Sběratel kostí 29

Jeffery Deaver. Audiokniha. Thriller.
 
Nakladatel: OneHotBook
Interpret: Vondráček, Jan
Popis: 1× CD MP3, délka 12 hod. 13 min., česky
Rok vydání: 2015 
 
VELKÝ COVER:
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat