pondělí 9. března 2015

Petr Novák: Klaunova Zpověď - 41 Hitů (2 CD) CD Cover


 
Necelých dvaapadesát let vyměřil osud Petru Novákovi (1945- - 1997) na opravdu naplno akceptovaný život. Jeho nedožitou šedesátku připomínáme touto 2CD kompilací, znovu jasně dokazující, že tyhle písně opravdu nestárnou!

Kompilátor Jaromír Tůma na první cédéčko soustředil celkem 23 songů, představujících to nejlepší z odkazu českého písňového rocku šedesátých až devadesátých let. Nechybí tu nic z absolutní hitové klasiky, nebyla opomenuta ani zdánlivě méně nápadná alba typu Dávné sliby.

Druhé CD je pak třpytnou sestavou téměř dvou desítek skladeb z Novákova odkazu, umožňujících otočit vinylové singly, šířeji definovat podobu alb, zaznamenat kuriózní anglické verze a nezapomenout na nahrávky téměř symbolické, včetně Hlad je jen žízeň v převlecích.

Definitivní kolekce, to je asi nejvhodnější označení pro tuto sadu písniček muže, který už je trvalým symbolem pro špičkový český bigbít. Poprvé je totiž k dispozici maximum nezapomenutelných hitů i profil Petra Nováka vhodně doplňujících dalších songů tak, aby si posluchač mohl říci:: "Mám tu opravdu všechno důležité pohromadě!"
 
Vydal Supraphon
Datum vydání 22.08.2005
Typ balení Plastový obal
Nosič / počet CD / 2
Interpret Petr Novák

Žádné komentáře:

Okomentovat