úterý 6. října 2015

Alex Koenigsmark: Černá krev (7 CD) (účinkuje Václav Knop) CD Cover



Román Alexe Koenigsmarka vyšel v knižní podobě v roce 2011. Autor je velmistr sond do běhu života a světa v nečekaných a přitom očividných souvislostech. Dokáže skládat vedle sebe fakta tak, že výsledný efekt je pak překvapivě jasný a velmi působivý. Tuto herecky vysoce inspirativní knihu, která zcela jistě přesahuje rozměry současna, uvedl do audio pdoby herec a režisér Václav Knopp. Román je natočený celý, bez krácení, na sedmi CD nosičích a je prokládán zvuky a hudbou.

Děj se odehrává v Rakousko-Uhersku v 18. století a potkáváme se v něm jak s císařem Josefem a pány ministry, tak s prostými lidmi. Celý napínavý, ale i poučný příběh projdeme společně s mladým novinářem Bernardem, který v jednom horkém dni vypustil novinářskou kachnu. Kam taková věc může až dospět? To zjistíme až s poslechem posledních vět.

Známý herec Václav Knop ve vlastní produkci nahrál kolekci sedmi CD, na kterých načetl celou knihu Alexe Koenigsmarka Černá krev. Křest se odehrál v úterý 24. ledna 2012 v hotelu Christie ve Vladislavově ulici v Praze. Kmotry byli básník Jiří Žáček a známý psychiatr MUDr. Jiří Krombholz, vystoupili Jiří Stivín, Markéta Stivínová a desetiletá harfenistka Vanda Šabaková. Večer moderoval Jiří Knot.

Tracklist:
 
Černá krev (část 1.) 1:05:18 
Černá krev (část 2.) 1:07:18 
Černá krev (část 3.) 1:04:39 
Černá krev (část 4.) 1:05:19 
Černá krev (část 5.) 1:03:06 
Černá krev (část 6.) 1:01:37 
Černá krev (část 7.) 52:47:00
 
Alex Koenigsmark. Audiokniha. Strhující příběh z Horních Uher 18. století. Mistr zvuku Dušan Matuška. Režie Jaromír Janeček. Výtvarník přebalu Jiří Knot.

Čte Václav Knop.
 
Natočeno ve studiu SDI Media v roce 2011. Vydalo nakladatelství Konopa v roce 2012 (7 CD).

ALTERNATIVNÍ OBAL:

Žádné komentáře:

Okomentovat