středa 30. září 2015

George Raymond Richard Martin: Hra o trůny 4: Hostina pro vrány - Píseň ledu a ohně - Kniha čtvrtá (4 CD MP3) (čte František Dočkal) CD Cover



Na hostině pro vrány je mnoho hostí - ale jen pár jich nakonec přežije... Epická sága George R. R. Martina a předloha seriálu HBO Hra o trůny pokračuje.

Válka, která zuřila tak dlouho, strávila sama sebe. Sedm mocností je po staletích krutých zápasů nuceno žít v tísnivém příměří. Pár jedinců si dělá nárok na Železný trůn, jsou ale příliš slabí. Toho využívají zrádci, psanci a odpadlíci. S tím, jak se lidské vrány slétají ke své hostině z popele, se v Sedmi královstvích rodí nové intriky a vznikají nová společenství. Je to čas, kdy se moudří a ctižádostiví, ale i zrádní a silní snaží pomocí svých schopností, moci a magie bojovat o své místo na zemi, i o svůj život. Cersei, Samwell, Jaime, Tywin Lannister a další - kolotoč osudu každého z nich se roztáčí...

Hostina pro vrány je čtvrtým dílem fantasy série vydavatelství Tympanum, v níž předcházejí audioknihy Hra o trůny, Střet králů a Bouře mečů. Krvavý boj o Železný trůn bude pokračovat na jaře 2016 (V. Tanec s draky).

Audiokniha vychází v edici Načteno.
 
George R. R. Martin (1948)

Narodil se v Bayonne v New Jersey jako syn dělníka v docích. Atmosféra přístavu, kde se mísily vůně dálek, spolu s jeho bujnou fantazií vedly k tomu, že již v dětském věku začal psát smyšlené příběhy a prodávat je za drobné mince dětem ze sousedství. Později vystudoval žurnalistiku na Severozápadní univerzitě v Illinois (1971) a nastoupil dráhu profesionálního spisovatele.

Hned první Martinův román Soumrak na Worlornu si vysloužil pochvalné kritiky za propracovaný portrét mimozemské kultury žijící v příšeří bludné planety. Následovala pestrá paleta povídek žánru science fiction, hororu i fantasy. Od roku 1983 spolupracoval s televizí a podepsal se jako scénárista pod několik seriálových řad, v čele s novou Zónou soumraku a dramatickou fantasy Kráska a zvíře. Koordinoval také populární knižní sérii Wild Cards ze sdíleného světa postiženého mimozemským virem a řadu povídkových antologií.

Konečným triumfem se pro George R. R. Martina stala jeho románová fantasy série Píseň ledu a ohně, jejíž první svazek Hra o trůny spatřil světlo světa v roce 1996. Epická sága ze světa temného středověku protkaného spletitou sítí intrik a zastíněného rostoucí hrozbou ze severu, byla do dnešních dnů ověnčená řadou ocenění (Hugo Award, World Fantasy Award, Locus Poll Award) a stala se předlohou populární seriálové řady HBO. Z plánované sedmidílné ságy dosud vyšlo pět svazků (Hra o trůny, Střet králů, Bouře mečů, Hostina pro vrány a Tanec s draky).
 
František Dočkal (1947)

Rodák ze Staré Boleslavi působil jedenadvacet let jako hlasatel a moderátor Československého a Českého rozhlasu v Praze. První krůčky k herectví udělal pod vedením profesorek Jiřiny Stránské a Evženie Podhorské, posléze se jeho doménou stalo mluvené slovo. Jako recitátor barokní a renesanční poezie byl členem souboru Musica Aulica. Je také vyhledávaným komentátorem dokumentárních filmů a motoristickým redaktorem (Ústřední automotoklub, Rádio Alfa, Rádio Impuls). Audioknihy už mnoho let pravidelně nahrává ve Studiu zvukové knihy v Praze. Pro Tympanum načetl tituly Hra o trůny, Střet králů, Bouře mečů a Hostina pro vrány. 
 
Nezkrácená verze | 4 mp3 CD
 
Nahrávka vznikla podle knihy George R. R. Martina Hostina pro vrány. Píseň ledu a ohně 4 vydané nakladatelstvím Talpress v roce 2012. Copyright © George R. R. Martin, 2005. Z anglického originálu A Feast for Crows. Song of Ice and Fire 4 přeložila Hana Březáková. Translation © Hana Březáková, 2006. Nahrávku vytvořila Knihovna a tiskárna pro nevidomé Karla Emanuela Macana v roce 2015. Foto autora David Shankbone. Design obalu Ondřej Fučík. Odpovědná redaktorka Karolina Srncová. Vydalo Tympanum, s.r.o., v listopadu 2015.

Autor: George R. R. Martin
Čte: František Dočkal
Stopáž: 4 mp3 CD
Verze: Nezkrácená
Datum vydání: 2.11.2015

Žádné komentáře:

Okomentovat